top of page

Het verhaal achter

het feest

Herinner jij nog je eerste rolschaatsen? Die coole rollers waarmee je zo snel je kon over de weg gleed, blakend in de zon?  Hoe leuk was dat ?!

 

Ik alvast wel, want toen ik 8 werd, organiseerde mijn moeder een rolschaatsfeest voor me.  Samen met vriendinnen dansen op rolschaatsen en schateren van plezier op de hits van de jaren 90.  Het was het leukste verjaardagsfeest uit mijn kindertijd.

Ik was een levendig kind, wat eigenzinnig, maar kon me makkelijk aanpassen.

Als kind van gescheiden ouders, pendelend tussen mama, papa en internaat was er aan afwisseling geen gebrek.   Het internaat bood geen thuis maar ik had m'n vriendinnen.  Ik was niet katholiek maar een 'ietsist'.  God moet het geweten hebben, want de straf was hard.

 

Op dinsdagavond 18 april 1995 zat ik in het studielokaal toen er op de deur werd geklopt. Mijn naam weerklonk. De weg naar het kantoor van de zuster directrice was doodstil.  Toen we eenmaal neerzaten vertelde ze me wat er was gebeurd. Alle woorden die volgden na 'je papa is overleden' raakten mijn gehoor niet meer binnen. Papa was er niet meer...

 

Wat volgde was een periode van intens verdriet en bittere eenzaamheid.   Op school kreeg ik kritiek.  'Je moet zo pessimistisch niet zijn en wat meer lachen.'  Mijn verdriet was niet oké.

 

3 jaar later werd er een gezwel in mijn kaakholte vastgesteld en onderging ik de ene operatie na de andere. Tegenslagen volgden elkaar op alsof ik op een eindeloze rollercoaster zat.

Van al dat sterk moeten zijn en het verdringen van emoties, raakte ik het contact kwijt met mezelf, met de vrolijke Kristel die hield van dansen, rolschaatsen én het leven.  

De erfenis van de operaties aanvaarden, bewust voelen en pijn helen werden belangrijke werkthema's. 

 

Vandaag kijk ik naar mezelf terug als iemand met een rijk aantal levenservaringen, die me naast verdriet ook veel wijsheden hebben meegegeven. Vandaag voel ik terug die vreugdekriebels, dans ik weer.

Rollerjoy.be gaat over het leven, geluk, verdriet en het belang van delen.  Over geloven in de toekomst ondanks de moeilijke momenten uit het verleden.  Over het volgen van je dromen, het leven vieren en de vreugde delen.  Because it's never too late to dance & roll.

Kristel

Rollerdance Het Feest

Rollerdance 'Het feest' is een persoonlijk verhaal. Over het leven, geluk, verdriet en het belang van delen. Over geloven in de toekomst ondanks de moeilijke momenten uit het verleden, het nastreven van je dromen, het leven vieren en de vreugde delen.  Because it's never too late to dance & roll. 

Ik wil iedereen die erbij was bedanken om dit bijzondere moment - 32 jaar later, op mijn 40ste verjaardag en op die plaats van toen - samen met mij te vieren en zo de jeugdherinnering aan het leukste verjaardagfeestje uit mijn kindertijd nieuw leven te hebben gegeven.